هواساز ایرواشر چیست؟ اجزا، روش کار و کاربرد

مقالات پربازدید

دستگاه هواساز ایرواشر و اجزای آن و روش کار چیست؟ 

استفاده از هواساز ایرواشرها در مکان های عمومی مختلف از جمله هتل ها، رستوران ها، تالارها، و … جهت حذف آلودگی ها و ایجاد هوای تازه و تمیز و تهویه مطبوع بسیار ضروری می باشد. استفاده از دستگاه های هواساز ایرواشر مخصوص این کار کمک شایانی به تهیه هوای سالم و رطوبت مورد نیاز جهت رفع خشکی هوا و کمک به تنفس هوای مطبوع می کند. مجموعه اصفهان هواساز با داشتن کادر مجرب و با توجه به شرایط اقلیمی تولید کننده انواع هواساز ایرواشر، هواساز ایرواشر اکونوپک و … می باشد که با استفاده از این دستگاه ها در مکان های عمومی به راحتی هوای پاک و سالم و با دمای مطلوب  را تامین می کند.

در این مقاله سعی بر آن شده که به سوالاتی از قبیل دستگاه هواساز ایرواشر چیست؟ اجزای سازنده دستگاه هواساز ایرواشر و روش کار هواساز ایرواشر چیست و این که چگونه کار می کند، پاسخ داده شود.

دستگاه هواساز ایرواشر ( UNITAIRWASHER ) چیست؟

این دستگاه همان طور که از اسم آن بر می آید کار شستشو و تمیز کردن هوا و تامین دمای مطلوب را به عهده دارد.

Air= هوا ،   Washe = شستن، که در زبان فارسی معادل آن هواشور می باشد.

این دستگاه کار هوادهی، ایجاد سرمایش در تابستان و گرمایش در زمستان و امکان ایجاد رطوبت نسبی را برعهده دارد. با وصل شدن کویل های تعبیه شده در آن  به موتورخانه گرمای لازم در زمستان و در تابستان به روش سیستم تبخیری مانند کولر سرمایش را فراهم کرده و نیاز به تجهیزات خاصی ندارد، از سیستم ایرواشر این دستگاه برای خنک کنندگی محیط استفاده شده و باعث متعادل شدن دما در محیط های مذکور می شود. هم چنین این دستگاه باعث فراهم کردن رطوبت هوا خصوصا در مناطق خشک کشور که رطوبت در آن حداقل می باشد می شود و با ایجاد رطوبت از طریق آب پودر شده هوای مطبوعی را فراهم می آورد.  بنابراین استفاده از این دستگاه برای مناطقی با شرایط اقلیمی ماننده تهران اصفهان یزد مشهد کرمان ……. بسیار ضروری می باشد اما در شهرهای شمالی و جنوبی کشور به دلیل شرجی بودن هوا استفاده از این دستگاه توصیه نمی شود زیرا بر میزان رطوبت می افزاید و بهتر است از دستگاه های هواساز مجهز به کوئل سرمایی و گرمایی ساخت اصفهان هواساز استفاده شود که در سیستم این دستگاه رطوبت دهی حذف شده و فقط کار تمیز کردن هوا و سرمایش و گرمایش انجام می شود.

هواساز ایرواشر

اجزای سازنده هواساز ایرواشر

  • دمپر هوای آزاد و سیرکوله از جنس آلومینیوم
  • پیش فیلتر جهت جلوگیری از ورود ذرات گرد و غبار و حشرات و فیلتر کیسه ای در دو مرحله با راندمان های ۶۵ و ۸۰ درصد جهت تصفیه هوا
  • کویل گرمایی مسی جهت وصل شدن به ابگرم یا کویل فولادی برای وصل شدن به بخار وایجاد هوای گرم و در صورت نیاز و سفارش مشتری کویل سرمایی جهت تامین سرمایش (پیش خنک کن ) هر چه بیشتر در محیط های بسیار گرم پیشنهاد می گردد.
  • اتاقک هوا شور مجهز به بست و افشانک جهت پاشش آب و حذف کامل ذرات در هوا و کمک به خنک کردن هوا
  • شبکه قطره گیر از جنس گالوانیزه یا pvc
  • تشتک جهت جمع آوری آب اضافه پاشش شده از نازل ها
  • دریچه بازدید
  • موتور و پمپ که پمپ جهت ایجاد فشار در لوله های متصل به افشانک ها که این کار باعث پاشش آب می شود.
  • اتاقک فن جهت مکش هوای تصفیه تولید شده و دمیدن آن در فضا
جهت مطالعه بیشتر در رابطه با اجزای دستگاه هواساز ایرواشر کلیک نمائید. اجزای هواساز از ایرواشر به روایت تصویر در شکل زیر
اجزای هواساز ایرواشر

روش کار هواساز ایرواشر

این دستگاه از سه قسمت تشکیل شده، اتاق فیلتر، اتاق ایرواشر و اتاق فن. در تابستان دمپر هوای آزاد باز و دمپر هوای سیرکوله بسته می شود جهت جلوگیری از ورود هوای داخل سالن به محفظه ایرواشر،  ازقسمت اول دستگاه هوای  بیرون از طریق دمپر هوای آزاد دریافت شده و این هوا وارد اتاق فیلتر می شود، بسته به اینکه دستگاه چند بستر فیلتر میباشد (پیش فیلتر فلزی ، فیلتر کیسه ای اول، فیلتر کیسه ای با راندمان بالاتر)هوا از آن ها عبور می کند و تمامی ذرات گرد و غبار و خار و خاشاک از هوا جدا شده و هوای تصفیه شده و تمیز وارد اتاقک ایرواشر می شود. در این قسمت کویل های گرمایی و در صورت نیاز کویل های سرمایی تعبیه شده اند این کویل ها از فین آلومینیومی و لوله های مسی ۸/۵یا ۸/۳ اینچ ساخته شده اند که با اتصال به موتورخانه و یا وصل شده به دیگ بخار یا دیگ ابگرم  و با باعث گرم شدن  فین و کویل مسی یا کوئل  فولادی می شود و هوا با عبور کردن از میان این کویل گرمایش را فراهم و با وصل شدن به چیلر باعث خنک شدن هوا می شود. هوای عبوری از این قسمت وارد مرحله اصلی یعنی شست و شوی هوا می شود. پمپ با به جریان انداختن آب درون لوله های آب بندی شده ( جهت کم شدن انرژی مصرفی پمپ برای پاشش آب از نازل ها)فشار مورد نیاز برای پاشش آب از نازل ها را فراهم می کند، در این مرحله مانند کولر آبی عمل می کند و آب که در معرض هوا قرار می گیرد برای تبخیر شدن گرمای هوا را گرفته و باعث خنک شدن هوای عبوری می شود. علاوه بر آن در  این مرحله قطرات آب در برخورد با  هوا باعث حذف ذرات موجود در هوا می شود. مقداری از قطرات که تبخیر نشده اند به درون تشتک ریخته می شوند و دوباره مورد استفاده قرار می گیرند. این آب که مانند فیلتر عمل کرده و ذرات معلق در هوا را گرفته به همراه آب تبخیر نشده داخل تشتک ریخته می شوند و این مواد آلاینده در کف تشتک ته نشین می شوند بنابراین باید این آب را جهت جلوگیری از بد بو شدن و مسدود کردن نازل ها تخلیه کرد که این کار به وسیله بوشن تخلیه انجام می شود. بعد از عبور جریان هوا از نازل ها و خنک شدن هوا برای جلوگیری از ورود قطرات آب درشت همراه هوا باید از شبکه های قطره گیر استفاده کرد. نحوه قرار گرفتن شبکه های قطره گیر به صورت حرف w می باشد که باعث می شود سطح تماس زیادی با هوا داشته باشد و باعث حذف هر چه بیشتر قطرات درشت آب شود. مرحله آخر مرحله مکش هوای خنک و یا گرم می باشد که این کار وظیفه فن دمنده می باشد که با مکش هوای عبوری تصفیه شده و مرطوب این هوای سبک به داخل کانال ها هدایت می کند.

فن و الکترو موتور

فن های استفاده شده در هواساز ایرواشر از نوع فن سانتریفیوژ می باشد که در دو نوع فوروارد و بکوارد طراحی و ساخت می شوند این فن ها دارای بالانس استاتیک و دینامک طبق استاندارد روز دنیا  و از طرح نیکوترا و یا کامفری ایتالیا می باشند. برای جلوگیری از منتقل شدن لرزش فن به قسمت های دیگر دستگاه و به مکان مورد نظر از کانال استفاده می شود. علاوه بر آن از لرزه گیرهای لاستیکی جهت به صفر رساندن لرزش استفاده می شود. الکتروموتورها اصولا از مارک موتوژن یا برند های معروف اروپایی از جمله زیمنس تهیه و بر روی فن نصب می شوند.
× پشتیبانی آنلاین
۰۳۱-۳۳۷۶۴۷۱۹