کاربرد آنتی فریز در هواساز

مقالات پربازدید

پیشگیری از یخ زدگی کویل ها

 

کاربرد آنتی فریز در هواساز

از مهم ترین قسمت های یک دستگاه تهویه مطبوع  می توان به کویل های حرارتی و برودتی  آن اشاره نمود. محافظت از کویل ها در فصول سرد سال که در معرض یخ زدگی و ترکیدگی قرار می گیرند از ارکان اصلی نگهداری دستگاه های هواساز در برابر آسیب های جدی می باشد. استفاده از سیستم آنتی فریز به عنوان یک کنترل کنندۀ هوشمند بهترین راه حل کاربردی در پیشگیری از خسارت های احتمالی می باشد. در ادامه به بررسی کارایی و کاربرد آنتی فریز در هواساز های صنعتی پرداخته می شود. با ما تا انتهای مقاله همراه باشد.

فهرست مقاله:

  • کاربردآنتی فریز
  • دلایل استفاده از آنتی فریز در هواساز
  • جلوگیری از ترکیدگی کویل های برودتی در زمستان
  • راه های جلوگیری از یخ زدگی کویل های حرارتی در زمستان
  • تفاوت آنتی فریز و ترموستات
  • محل نصب آنتی فریز بر روی دستگاه های هواساز
  • مزایای استفاده از سیستم آنتی فریز در هواساز

کاربردآنتی فریز

اصولا سیستم های آنتی فریز در زمستان  به منظور حفظ

  • کویل های حرارتی جهت جلوگیری از یخ زدگی آب داخل آن ها و ترکیدگی
  • کویل های برودتی در معرض جریان هوای سرد
  • استفاده از لوله کشی در محوطه های باز
  • کلا دستگاه هایی که در سرما جهت عملکرد خود نیاز به هوای تازه دارند، استفاده می گردد.

دلایل استفاده از آنتی فریز در هواساز

در فصل سرما جلوگیری از یخ زدن آب در سیستم های تهویه مطبوع که به نوعی جریان آب در آن ها جزئی از عملکرد سیستم می باشد امری ضروری است. وجود آب داخل کویل ها علاوه بر یخ زدگی منجر به ترکیدگی لوله ها شده که خسارت هایی را به دستگاه هواساز تحمیل می دارد.

به همین جهت در زمستان خصوصا مناطق سردسیر به دلیل ممانعت از  یخ زدگی کویل های گرمایی و  سرمایی، ترکیدگی و آسیب دیدن آن ها استفاده از سیستم آنتی فریز در دستگاه های هواساز صنعتی لازم و ضروری می باشد.

کاربرد سیستم آنتی فریز در دستگاه های هواساز

آنتی فریز چیست؟

جلوگیری از  ترکیدگی کویل های برودتی در زمستان

در فصل زمستان برخی از دستگاه های هواساز همواره نیاز به تامین هوای تازه دارند و در معرض جریان هوای سرد می باشند که با سرد شدن بیش از اندازه کویل های برودتی و رسیدن به زیر نفطه انجماد  همراه می باشد. از طرفی قرار گرفتن کویل های برودتی حاوی آب سرد در مسیر جریان هوای زمستانی با امکان ترکیدگی همراه می باشد. استفاده از سیستم آنتی فریز راهکاری مناسب به منظور حفظ کویل های سرمایی  در این شرایط می باشد.

سیستم آنتی فریز در صورت تحمیل سرما به کویل ها در زمان شروع یخ زدگی به کنترلر پیام خطا صادر و فن دستگاه هواساز خاموش می شود تا از کاهش دمای هرچه بیشتر جلوگیری نماید. پس از خاموش شدن الکتروموتور دمپر هوای آزاد روی دستگاه بسته شده و شیرسه راهه(شیرکنترلی) باعث روشن شدن و کار کردن پمپ های سیستم گرمایش با توان زیاد شده تا از یخ زدگی کویل ها جلوگیری نماید. این عملکرد مخصوص کویل های برودتی در زمستان می باشد. ( مخصوص سیستم های درحال کار)

 

بیشتر بدانید:

هواساز صنعتی چیست؟

هواساز ایرواشر چیست؟

 

راه های جلوگیری از یخ زدگی کویل های حرارتی در زمستان

هنگامی که سیال گرم درون کویل های حرارتی در جریان باشد خطری آن ها را تهدید نمی کند و اما با از کار افتادن دستگاه هواساز و یا دیگر موارد مشابه مسئله ترکیدگی کویل ها جدیت پیدا می کند. بنابراین استفاده از دو روش مرسوم جهت پیشگیری از آسیب دیدگی کویل های حرارتی در زمستان وجود دراد که در ادامه به بررسی آن ها پرداخته می شود

  • در فصول سرد سال در هر سیستمی از جمله کویل های حرارتی که درون آن مایعی (در هواسازها اصولا آب به عنوان مبرد گرمایی) جریان دارد امکان یخ زدگی آن ها و ترکیدن محتمل است. از این رو باید راهکارهایی به منظوری جلوگیری از اینگونه آسیب ها درنظر گرفته شود. خصوصا در دستگاه های هواساز ایرواشر که در برخی از صنایع حتی د زمستان نیز نیازمند تامین رطوبت می باشند، و یا روزهای تعطیل در فصول سرد سال که نیاز به کارکرد دستگاه های هواساز نمی باشد و دستگاه از گردش کار خارج شده در این صورت با خاموش نمودن دستگاه امکان یخ زدن آب درون کویل ها بسیار زیاد می باشد.

بهترین راه حل: در کنار کویل ها جهت جلوگیری از یخ زدگی المنت های حرارتی مانند آنتی فریز(ضدیخ) تعبیه می شود این دستگاه مانند ترموستات عمل می نماید و دارای حسگر دما می باشد. به عنوان مثال با تعریف درجه حرارت ۲+ و  10+  بر روی آنتی فریز با نزدیک شدن دما به ۲+ که نزدیک به یخ زدگی می باشد دستگاه روشن و هنگامی که دما به ۱۰+ رسید خاموش می گردد.

از این رو آنتی فریز با حفظ دمای کویل ها در رنج تعریف شده و در یک محدوده مشخص باعث کنترل و  سالم ماندن کویل ها می گردد که علاوه بر محافظت از کویل ها در مصرف انرژی نیز صرفه جویی می گردد.

 

  • همانطور که میدانید وقتی مادۀ خارجی به آب اضافه می گردد دمای نقطه جوش بالا و نقطه انجماد پایین می آید و آب دیرتر یخ میزند. درنتیجه با اضافه کردن ضدیخ به آب در جریان داخل کویل‌ها ازترکیدگی آن جلوگیری می نمایند. با این روش حتی اگر دما مثلا تا ۱۰- نیز کاهش یابد آب یخ نمی زند. بنابراین روش دیگر به منظور جلوگیری از یخ زدگی کویل ها استفاده از ضدیخ ها می باشد به شرطی که برای کویل ها کاملا بی ضرر باشد.

به این ترتیب می توان به یکی از دو روش فوق و یا ترکیب هر دوروش  با توجه به شرایط اقلیمی و میزان سردی هوا از آسیب دیدگی کویل های حرارتی دستگاه های هواساز در زمستان جلوگیری نمود.

کاربرد سیستم آنتی فریز در هواساز

پیشگیری از یخ زدگی کویل های هواساز

تفاوت آنتی فریز و ترموستات

آنتی فریز از لحاظ ساختار مشابه ترموستات می باشد و تنها تفاوت آنتی فریز با ترموستات در درجه بندی آن می باشد. سیستم آنتی فریز را می توان از منفی ۵ تا مثبت ۲۵  درجه بندی نمود.

 

محل نصب آنتی فریز بر روی دستگاه های هواساز

دستگاه آنتی فریز در نزدیکترین محل یخ زدگی مانند  ورودی کویل ها جهت تعیین دمای دقیق تر آن محوطه و  دقیق تر عمل کردن  تعبیه می گردد.

سیستم آنتی فریز بر روی چیلر نیز نصب می شود و اصولا درجه بندی ان بر روی ۲+ تا ۴+ درجه سانتیگراد تنظیم می گردد و هنگامی که دما به ۲ برسد آنتی فریز وارد عمل شده و برق کمپرسور قطع می گردد، به این صورت از یخ زدگی اواپراتور جلوگیری می شود. آنتی فریز در خروچی آب اواپراتور نصب می گردد.

 

مزایای استفاده از سیستم آنتی فریز در هواسازهای صنعتی

  • حفظ سلامت کویل ها و جلوگیری از آسیب های احتمالی
  • کاهش هزینه ها
  • کاهش مصرف انرژی

سخن آخر: جهت جلوگیری از ضررهای احتمای در زمستان و آسیب دیدگی دستگاه های هواساز مجهز نمودن آن ها به سیستم های آنتی فریز عاقلانه ترین روش می باشد.

 

ما را در پیج اینستاگرام همراهی نمائید…

 

 

 

 

 

 

× پشتیبانی آنلاین
۰۳۱-۳۳۷۶۴۷۱۹