دستگاه رطوبت ساز – مه پاش چیست؟ (قسمت اول)

مقالات پربازدید

دستگاه رطوبت ساز – مه پاش چیست؟ (قسمت اول)

از رطوبت سازهای صنعتی وقتی استفاده می شود که باید رطوبت در یک سطح خاص حفظ شود و از ایجاد الکتریسیته ساکن جلوگیری نماید، خصوصیات مواد را حفظ کرده و از یک محیط راحت و سالم برای کارگران یا ساکنان اطمینان حاصل کند. هم چنین در محیط های کشاورزی، دام و طیور محیط ایده آل جهت پرورش با بازدهی بالا را تضمین نماید. در ادامه به بررسی موارد زیر پرداخته می شود:
  • دستگاه رطوبت ساز  مه پاش چیست؟
  • دلیل نیاز به دستگاه های رطوبت ساز  مه پاش در صنایع مختلف
  • تاثیر دستگاه رطوبت ساز  مه پاش بر فرآیندهای تولید و ساخت
  • نحوه عملکرد مه پاش  رطوبت ساز
  • معرفی مدل های مختلف دستگاه رطوبت ساز  مه پاش

دستگاه رطوبت ساز – مه پاش چیست؟

رطوبت ساز دستگاهی است که باعث افزایش رطوبت در یک مکان منفرد ( به صورت موضعی ) یا کل ساختمان می شود. سیستم های رطوبت ساز – مه پاش در زمینه های تجاری، نهادی و یا صنعتی استفاده می شوند. مشکلات ایستا در صنایعی از قبیل بسته بندی ، چاپ ، کاغذ ، پلاستیک ، پارچه ، الکترونیک ، ساخت خودرو، داروسازی، نجاری، کشت قارچ، زعفران، سالن های تخم مرغ، پرورش زالو، دامداری شیرده و گوشتی، مرغداری و… رواج دارد. وقتی که رطوبت زیر ۴۵٪ رطوبت نسبی (RH) باشد، استاتیک ایجاد می کند و جرقه می زند. بین ۴۵ تا ۵۵ RH ، استاتیک در سطح کاهش می یابد، در حالی که رطوبت بالای ۵۵ RH تضمین می کند که استاتیک هرگز ساخته نمی شود. انجمن مهندسان گرمایشی، برودتی و تهویه مطبوع آمریکا (ASHRAE) به طور سنتی طیف وسیعی از ۴۵-۵۵٪ RH  را در مراکز داده برای جلوگیری از جرقه هایی که می تواند به تجهیزات فناوری اطلاعات آسیب برساند توصیه کرده است. چاپگرها و تولید کنندگان کاغذ از دستگاه های رطوبت ساز – مه پاش برای جلوگیری از کوچک شدن و پیچ خوردگی کاغذ استفاده می کنند. رطوبت برای حفظ طراوت مواد غذایی در برابر خشکی ناشی از درجه حرارت گرم، در اتاق های سردخانه لازم می باشد. موزه های هنری از رطوبت سازها برای محافظت از آثار حساس هنری، به ویژه در گالری های نمایشگاهی استفاده می کنند، جایی که با خشکی ناشی از گرم کردن برای راحتی بازدید کنندگان در فصل زمستان مبارزه می کنند. از این دستگاه در بسیاری از محیط های دیگر استفاده می گردد که در مقاله های آتی به بررسی هر یک از صنایع و تاثیر رطوبت در عملکرد بهینه ان ها پرداخته می شود.

دلیل نیاز به دستگاه های رطوبت ساز – مه پاش در صنایع مختلف

  • کشاورزی

رطوبت یک مکان به شرایط محیط خارجی، تهویه و دمای داخل آن بستگی دارد. به عنوان مثال در زمستان، رطوبت نسبی در فضای باز (RH) ممکن است ۸۰٪ باشد، اما درجه حرارت فقط ۵ درجه سانتی گراد است. هنگامی که این هوا در داخل محیط گرم شود ( به عنوان مثال ۲۰ درجه سانتیگراد )، RH  به ۳۰٪ کاهش می یابد که این میزان RH برای بسیاری از فرایندها خیلی خشک می باشد.  بنابراین، کنترل رطوبت برای طیف وسیعی از صنایع به یک ضرورت تبدیل می شود.
نیاز دستگاه رطوبت ساز در صنعت کشاورزی

رطوبت اتمسفر در طول روز ثابت نمی ماند. بنابراین دستگاه رطوبت ساز امکان تولید رطوبت متغییر در ساعات مختلف روز را دارا می باشد.  این ویژگی سیستم رطوبت ساز برای باغداران که به دنبال حداکثر رساندن چرخه رشد محصول خود هستند، بسیار حائز اهمیت می باشد. هم چنین برخی از محصولات بسته به مکانی که در چرخه زندگی خود قرار دارد، در سطح رطوبت مختلف رشد می کنند. امکان تغییر رطوبت روش های بیشتری برای افزایش سودآوری و به حداکثر رساندن برداشت را فراهم می کند.

  • دام و طیور

استفاده از دستگاه های رطوبت ساز در محیط دام و طیور علاوه بر ایجاد خنک کنندگی در فصول گرم سال باعث جلوگیری از انواع بیماری ها، دفع حشرات، افزایش مقاومت بدن، کاهش مرگ و میر و … را به دنبال خواهد داشت.

دستگاه رطوبت ساز مخصوص دام و طیور
  • صنایع مختلف

سیستم رطوبت ساز صنعتی با انجام حداکثر انعطاف پذیری و کنترل رطوبت، باعث حفظ سطح رطوبت نسبی حتی با تغییر شرایط آب وهوا  می گردد. از طرفی حفظ سطح رطوبت ثابت چالشی است که بسیاری از صنایع با آن روبه رو هستند. عدم کنترل رطوبت در این صنایع می تواند منجر به بروز بسیاری از مشکلات و افزایش هزینه ها شود. این موارد از تأثیر منفی بر کیفیت محصول گرفته تا مشکلات جدی ایمنی برای کارکنان شاغل در آن محیط را شامل می شود.

این انعطاف پذیری به شما امکان می دهد تا سیستم رطوبت ساز – مه پاش را متناسب با نیازهای رطوبتی خود تنظیم نمائید. در این موارد، با بهبود کنترل رطوبت صنعتی، می توانید کیفیت کلی محصول خود را بهبود بخشیده و عملکرد محصول خود را بهینه کنید.  با استفاده از سیستم های  رطوبت ساز – مه پاش، کنترل رطوبت هوا به راحتی انجام گرفته و باعث صرفه جویی در وقت و هزینه شغلی شما و در عین حال بازده و سودآوری شود.

کاربرد دستگاه رطوبت ساز در صنایع مختلف

تاثیر دستگاه رطوبت ساز – مه پاش بر فرآیندهای تولید و ساخت

کنترل دقیق رطوبت هوا هنگام انجام فرایندها ضروری می باشد. رطوبت دهی صحیح منجر به بهبود کیفیت، وزن مطلوب محصول و افزایش سرعت و راندمان دستگاه می شود.  نوسانات رطوبت هوا و رطوبت نامساعد می تواند باعث آسیب به ماشین آلات شود، خطر آسیب دیدگی را افزایش داده و منجر به توقف تولید شود.  عامل مهم دیگری که باید در نظر گرفته شود ایستا است.  از بین رفتن رطوبت مقاومت الکتریکی ماده را افزایش می دهد و خطر ترشح ساکن را ایجاد می کند. کنترل دما و حفظ سطح بهینه از رطوبت هوا نیز تأثیر مثبت بر مصرف انرژی خواهد گذاشت. دستگاه های رطوبت ساز – مه پاش راه حل های مرطوب کننده هوا را برای استفاده حرفه ای در صنایع تولیدی فراهم می کند.

عملکرد مه پاش – رطوبت ساز (دستگاه های رطوبت ساز چگونه کار می کنند؟)

سیستم مه پاش – رطوبت ساز با توزیع یکنواخت قطرات کوچک آب در داخل محیط میزان رطوبت موجود در هوا را افزایش می دهد. قطرات به خودی خود آن قدر کوچک هستند که قبل از رسیدن به کف تبخیر می شوند و این بدان معنی است که هنوز نیاز به رطوبت در مکان مورد نظر نیاز می باشد.

به کاربردن شبکه ای از سنسورهای رطوبت در کنار دستگاه های رطوبت ساز – مه پاش به طور مداوم میزان رطوبت موجود در هوا را تحلیل کرده و داده ها را به سیستم ارسال می کند. اگر رطوبت خیلی کم باشد، سیستم کارکرد خود را تا رسیدن به رطوبت مطلوب حفظ کرده و مه بیشتری را آزاد می کند. برعکس، اگر سنسور رطوبت نشان دهد که رطوبت بیش از حد زیاد است، سیستم متوقف می شود تا دوباره به سطح رطوبت نسبی لازم برسد.

معرفی مدل های مختلف دستگاه رطوبت ساز – مه پاش

سیستم های رطوبت ساز – مه پاش در دو نوع دیسکی و پروانه ای طراحی  و ساخت می گردند:

رطوبت ساز  مه پاش پروانه ای : در مدل پروانه ای ایجاد رطوبت و پودر شدن آب بر اساس حرکت دورانی پروانه و برخورد آن با آب مکش شده از مخزن توسط اتمایزر می باشد. وجود پروانه علاوه بر تامین مه بسیار ریز باعث هوادهی نیز می گردد و رطوبت ایجاد شده را در محیط پرتاب می کند. پرتاب رطوبت تا فاصله ۱۴ متری انجام شده و از چهار طرف به شعاع ۴ سانتیمتر باز می شود (پوشش ۱۶ متری رطوبت از چهار طرف ). از سیستم رطوبت ساز  مه پاش پروانه ای در صنایع دامداری، مرغداری، گلخانه، سالن تخم مرغ، بسته بندی، سردخانه میوه و … مورد استفاده قرار می گیرد.

سیستم رطوبت ساز  مه پاش دیسکی : در مدل دیسکی پودر شدن آب توسط دیسک انجام می شود و وجود پروانه کوچک در انتهای پرتاب زیاد رطوبت مانند مدل پروانه ای را پشتیبانی نمی کند و هم چنین هواهی در این دستگاه به ندرت انجام می گیرد. عملکرد آرام دستگاه در محیط هایی که به رطوبت موضعی و یا آبیاری غیرمستقیم در صنایعی مانند نساجی و پرورش زعفران، پرورش زالو و … مورد استفاده قرار می گیرد.

در مقاله های آتی به بحث و بررسی در مورد جایگاه و کاربرد دستگاه های رطوبت ساز  مه پاش در صنایع مختلف پرداخته می شود.

با ما همراه باشد…

 

سخن آخر:  امید است با همکاری و مشارکت عموم مردم و رعایت پرتکل های بهداشتی بتوان کرونا را شکست دهیم.

× پشتیبانی آنلاین
۰۳۱-۳۳۷۶۴۷۱۹